Трапезария или кът за хранене – хамал.bg

Трапезария или кът за хранене – хамал.bg

Трапезария или кът за хранене –  еднакви функции, различни зони!

В традиционния смисъл трапезарията е стая, предназначена за семейни ястия или гала вечери. По правило по-рано в богатите къщи мястото, където приготвяли храна (кухнята) и трапезарията, се намирали на доста голямо разстояние една от друга. С годините, строителството и интериорния дизайн променили много от тези неща.

Днес собствениците на модерни апартаменти не могат да си позволят лукса да имат всяко отделно помещение, но пък за сметка на това могат да се радват на добре уредени трапезария и кът за хранене, 2 в 1.

Хамал.Бг представя някои от най-популярните решения:

В днешно време трапезарията традиционно е просто маса за хранене и столове. Традиционно зоната за хранене е разположена директно в кухнята. С такова разположение не се налага домакинята да изминава дълги разстояния по време на сервиране на маса и сервиране на готвена храна. Разбира се, в просторните апартаменти е отделена стая за трапезарията, където са разположени една и съща маса и столове, както и килер за съхранение на бельо, съдове и прибори за хранене. Всички артикули е добре да са направени в същия стил.

Трапезната маса може да бъде с различни форми: кръгла, овална, правоъгълна или всяка друга. Всичко зависи от това, колко голяма е стаята и колко души се планира да седят на масата. Що се отнася до столовете, желателно е да оформят прав гръб и солидна седалка.

В помещенията, в които се предполага открит план, трапезарията се комбинира с кухнята или хола. От зоната за почивка с мека мебел и меки столове зоната за хранене е отделена от рафтове и прегради, както и от декорация и различие в цветовете. Освен това трапезарията може да бъде отделена от кухнята с бар плот и осветителна система.

Ако трапезарията е разположена „вътре“ в кухнята, тогава при големите помещения може да посъветвате централно място. Особено добре масата и столовете в центъра на стаята изглеждат с U-образна подредба на мебели.

Всичко това може да планирате успешно и в своя дом. За съдействие потърсете Хамал.Бг с Безплатни огледи и кратки срокове!