Опасните и остарели SEO тактики

Има такава поговорка: „Стара, но златна“, но по отношение на SEO, остарелите методи за оптимизация често са „токсични“ и могат да влошат популяризирането на уебсайтове в търсачките.

Проблемът е, че промените в алгоритмите на търсачките са толкова бързи, че собствениците на сайтове просто нямат време да проследяват събития и често попадат в големи проблеми.

Освен това има значителна несигурност в това, какво всъщност се случва с алгоритми за търсене, фактори за класиране, антиспам филтри.

Уеб администраторите често просто не могат да повярват, че обявените драматични промени наистина ще настъпят.

Възможно ли е в края на краищата, старият метод на оптимизиране да служи много години?

За съжаление, по отношение на SEO, традиционализмът е без значение и на практика е опасен.

Ето защо е изключително важно е да държите постоянно ръка върху импулса и да наблюдавате дори най-незначителните промени във всички аспекти и събития, които могат да повлияят на популяризирането на уебсайта.

Остарели методи на оптимизация

От самото начало трябва да се помни, че принципът „първо създаване на сайтове, а след това насърчаване“ – в съвременните условия, незабавно постави проекта в статут на аутсайдер. Публикуването на ресурса може да бъде въоръжено само с всички атрибути на текущата SEO оптимизация.

Точното въвеждане на ключова фраза в домейна може да се разглежда като спам.

Референтните мрежи, обменът чрез връзки се приравняват към референтния спам.

Блогът на гостите само заради връзките е опасен. Служителите на Google говорят за съществуването на специален алгоритъм, който определя стойността и полезността на публикациите за гости за потребителите.

Сега, когато търсачките са се научили да сравняват въпроси и отговори – ключовата дума се превърна в сив метод за оптимизация.

Най-вредните са комерсиалните SEO връзки.

Разбира се, не всички остарели алгоритми са еднакво опасни. Освен това не може да се твърди недвусмислено, че директното вписване на връзка ще бъде незабавно подозирано.

Въвеждането на интелигентните системи за търсене предполага, че всеки аспект на релевантността се разглежда и оценява от търсачките от много страни и в крайна сметка изисква потвърждение при „удовлетвореност на потребителите“.

Това означава, че ако хората намерят висококачествени отговори със сигурност може да се постигнат целите в търсенето това, на теория, дори и най-очевидните черни методи за оптимизация стават рискови фактори и не може да се отрази неблагоприятно на напредъка.

Както показва практиката, най-опасните са остарелите техники за оптимизация, неочаквано попадат от друга силна страна в борба със сивото SEO. След въвеждането им хиляди сайтове незабавно загубват десетки достигнати позиции.

Актуализацията на автоматичните санкции на Panda нарушава нормалното функциониране на десетки хиляди търговски проекти в световен мащаб.

След време, специалистите по eXtremeSEO анализират последствията, коригират алгоритмите и ситуацията не е толкова остра и опасна.

Това трябва да се има предвид при организиране популяризирането на сайтове и най-важното е целенасочено внимание към най-новите алгоритми на търсачките.