Как естествено да разширим интериора на кухнята – насоки от чистачи.com

Добрият собственик иска къщата му да бъде уютна и красива, но в същото време възможно най-функционална и практична. Това твърдение се отнася предимно за кухнята, където трябва да се съхранява много прибори.

Кухнята е „обща“ част от всеки апартамент или къща. В нея домакинствата прекарват най-много време. Затова не е чудно, че това място трябва да е удобно.

За съжаление, повечето кухни са малки. А много от техните девет квадратни метра са традиционни. Експертите в областта на интериора и чистачи.com предлагат да се отдалечим от общоприетите стандарти.

Ако кухнята е малка, тогава мивката може да бъде поставена в ъгъла. Дори така, тя ще бъде ергономична, особено, ако кухнята е ъглова. Тогава пространството ще бъде разумно спасено. Между другото, ремонт е най-добре да се започне с избора на мебели. След първия етап, когато решите за цвета и стила на кухнята, трябва да изберете комплекта, от който се нуждаете. Довършителните материали могат да бъдат купени допълнително по-късно.

Не е необходимо драстично да се променя оформлението на кухнята. Много работата може да свърши изкуствено осветление. Ако лампите са разположени по целия периметър на кухнята, визуално пространството почти ще се удвои. Многослойните кърпи също помагат в тази област, особено ако правилно изберете светлината към тях.

В помощ е възможно да се вземат и различни прегради и кутии. Рафтовете могат да бъдат ефективно осветени, като по този начин се добавя още повече светлина (и няма нищо излишно в малка кухня). Сега пазарът предлага огромен избор от разнообразни инструменти за такива нестандартни идеи.

Преградите разделят помещението на няколко зони, което кара очите да вярват, че има повече място, отколкото всъщност е.

Зелените растения също ще оживят пространството. С правилния избор и правилното местоположение, те няма да пречат, дори обратното.

От всяка кухня може да направите много повече. Между другото, тези правила могат да се прилагат и за други помещения, съветват от чистачи.com.