Как да създадете луксозен интериор с малък бюджет

Не е лесно в безличен интериор, с малко пари да опитате подобряване на апартамента. Американската дизайнерка Ариел Фармър дава пет съвета как да дадете на ситуацията скъп и елегантен вид, като харчите малко.

А преди това от фирма Smetovoz.com предлагат интересни решения от тяхната галерия и съдействие за всякакъв тип хамалски работи: https://www.smetovoz.com/galeria.

  1. Инвестирайте в основни мебели

Как да създадете луксозен интериор с малък бюджет

За да изглеждате добре стаята, не е необходимо да избирате абсолютно всички детайли от премиум сегмент. Не трябва да спасявате от най-важните. В хола например, може да си купите качествен и скъп диван, а в кухнята или трапезарията – маса за хранене.

В същото време фермерът съветва да не се купувате прекалено модерни мебели. Това трябва да е дългосрочна инвестиция и да не излезе от модата през следващия сезон.

Нещата, в които инвестирате, трябва да са безкрайни.

  1. Изберете качествен декор

Инвестициите не трябва да се правят в мебели, особено ако вече имате. Дали това са антични или евтини предмети, с които не искате да се разделите. В този случай трябва да обърнете очите си към малките интериорни детайли с високо качество. Дори добра възглавница или одеяло може да повиши цялостния облик на помещението до ново ниво.

  1. Не се страхувайте от цвета

Как да създадете луксозен интериор с малък бюджет

Цветът на стените може да придаде драма или шик на пространството. Основното нещо е умело да комбинирате нюансите.

Животът е твърде кратък, за да живеете в бяла кутия (разбира се, ако това не е специален ход на дизайна).

  1. Пластове текстил

В дизайна на къщата, различните текстури могат да бъдат наслоени, както в дрехите. Може да комбинирате изкуствена козина с тапицерия от текстил в дивана.

Земеделският стопанин съветва да не се страхувате от такива смели решения: те дават космически лукс и сочат към вкуса на собственика.

  1. Смесете стилове

Много е лесно да направите една стая безлична и свежа, което води до монотонност. Това важи за цветове, текстури и модели в интериора.

В най-луксозните интериори често се комбинират различни мебели, текстил и облицовки.

Освен всичко останало, за да направите дома си луксозен, трябва да имате повече усет за вкус и креативност. В противен случай те няма да спестят дори и от най-скъпите неща. Ако се съмнявате в дизайнерските си способности, може би най-правилното решение би било да наемете професионалист, който да съживи тези съвети.