Какъв цвят предпочитате за кухнята

Какъв цвят предпочитате за кухнята

Не често мислим как цветът влияе на възприятието ни за живот и настроение. Особено когато става въпрос за толкова важно нещо в живота като кухнята. Всъщност, в зависимост от това колко удобно се чувствате в личното си пространство, зависи и благосъстоянието, здравето и погледът към нещата.

С любезното съдействие на екипите от чистота.com, научете още:

Някога предложенията на цветовете се радваха на разнообразие, а стандартните бели кухни се настаниха в повечето апартаменти. Сега всичко изглежда много по-оптимистично, а производителите на кухни радват своите клиенти със смели цветови предложения и красиви нюанси на цялата цветова палитра.

Въпреки това, често клиентите все още предпочитат класически нюанси и цветове, главно от светло или тъмно дърво. Всъщност такъв цвят, в същото време спокоен и топъл, никога не притеснява и не притеснява, в същото време не предизвиква дразнене в очите.

Това обаче не означава, че не може да експериментирате. Например, сива или метална кухня, която изглежда много елегантна и модерна, може да бъде чудесно предложение. Още по-смело решение може да бъде кухнята от червено или зелено. Зеленият цвят има благоприятен ефект върху здравето, създава приятно усещане за очите, а червеният създава усещане за вечен празник и добро настроение. Вярно е, че трябва да се има предвид, че кухните от тези цветове се замърсяват повече. По тях остават мазни петна, така че трябва да дадете предпочитание на лесно почистващите се повърхности – като пластмаса или ламинат.

Ако все пак давате предпочитание на класиката – не забравяйте, че за такива кухни също трябва да се грижите. Избършете редовно повърхности. Това ще ви гарантира, че когато е възможно, няма мазни петна и още повече изгаряния, а след това украсата на вашата кухня ще бъде постоянно подредена и свежа.

От специалистите на нашата фирма ще научите за извозване на стари мебели в София област. Те ще ви помогнат да изберете точно идеалната цветова опция, която 100% да отговаря на вас и вашите близки.