"Вредното" обзавеждане

„Вредното“ обзавеждане

Във всеки интериор има неща, които носят потенциална опасност за здравето на вашето домакинство. Често хората се заблуждават, че само газови печки могат да са вредни. Към категория вредни се отнася и обзавеждането с мебели.

В тази статия ще говорим за това как да разпознаваме „вредните“ мебели и да намалим въздействието им върху вас и вашето семейство.

Какво е „вредно” обзавеждане?

Най-често „вредните” се наричат ​​мебели от ПДЧ. В крайна сметка, мебели от масив не всеки може да си позволи.

Каква е тяхната „вредност“?

Факт е, че в процеса на изработване на ПДЧ се използва изпаряване на формалдехидна смола като адхезивна основа, което се отразява неблагоприятно върху здравето.

Никой не ви кани веднага да изхвърлите всички мебели от ПДЧ през прозореца! Разбира се, ако сте взели самостоятелно такова решение, лесно може да проверите и за цени за натрошаване и извозване на стари мебели Предлагаме да намалите отрицателното въздействие.

Внимателно проверете всички мебели в апартамента. Ако откриете пукнатини, драскотини или стружки, покрийте ги с лак или лепило. По този начин предотвратявате отделянето на токсични изпарения.

По-често се проветряват помещенията, където има мебели от ПДЧ. Това ще намали концентрацията на формалдехид във въздуха.

Покрийте мебелите от ПДЧ с естествени материи (памук, лен). Това ще предотврати освобождаването на формалдехид и интериорът ще се възползва от него.

Преместете мебелите от ПДЧ. Така концентрацията на отделените токсични вещества ще намалее значително.

Не забравяйте да премахнете „опасните“ мебели от детската стая. Здравето на детето си струва, затова за там изберете легло и гардероб от естествено дърво.

Следвайте тези прости правила и не излагайте домакинството на ненужен риск. Потърсете bulkom.com, когато се налага товарене и извозване на отпадъци.