10 цъфтящи растения, които трябва да има вашата градина

Градината на Баба беше бунт на цвят, форми и аромати. Тя ме научи да събирам и садя семена, да се грижа за тях докато цъфтят. Обичам големите, луксозни божури, разлети буйно върху верандата. Тези цветя цъфтят сега всяка пролет в градините на много от нас, запазвайки спомена за нещо мило и отминало.

Ако ви трябва помощ за организиране на вашата градина или трябва да започнете с почистване на целия двор, то вижте фирми за:

EVROSONDA.COM – прокопаване на вода, сондажи;

EVRO5.COM – почистване на запустели парцели с двор;

DEPO.BG – почистване на дворове;

Ето и някои от цветята, които непременно трябва да имате в своя двор и градина:

Някои от тези фини, красиви, ароматни и луксозни цветя за градини носят скрита носталгия.

  1. Ангелония – родината на това растение е Южна Америка и има над 30 вида. Много е подходящо за места с горещ климат. Агелонията цъфти до самия край на лятото и конкретно до настъпване на зимата.
  2. Грудкова бегония – този вид бегонията предлага разнообразие от цветове. Цъфтежът й е през лятото в различни разновидности. Много подходяща е за засаждане в контейнер или висящи кошници.
  3. Ароматна бегония – цветовете й наподобяват тези на розата. Някои разновидности са с нежни цветове в розово и лек аромат на лимон.
  4. Фуксия – това цвете има наситени розови цветове и изглеждат красиво на фон от тъмно зелените листа.
  5. Калибрахоа – това цвете е ниско растящо и компактно. Лесно се аранжира, цъфти на гъсто и имат красива форма. Калибрахоата се отрупва с цвят пролет и така е до първото застудяване.
  6. Импатиенс (циганче) – друго много подходящо цвете за градината. Цъфти в ярък цвят и зеленина.
  7. Рудбекия – предлага феерия от цвят и форма. Цветовете й са големи и красиви в нюанси на жълто, зелено и оранжево.
  8. Циния – това е едно от най-популярните растения за градина у нас. Тя е лесна за отглеждане и се среща в най-различни цветове. Цъфти цяло лято и радва с красота чак до късна есен. Цинията е издръжлива на горещини и може да се сади на пряко слънце.
  9. Карпанула известна още като карпатска камбанка – Карпанулата е компактна и спретната с вида си, цветовете й са в бяло, лилаво, синьо. Когато лятото е по-хладно, цъфти чак до есента.
  10. Кореопсис познат и като жълтички – това цвете е класика за градината. Започва да цъфти в ранното лято и прецъфтява на есента. Приятният му жълт цвят се съчетават с всички ярки цветя в градината.