Събиране на стари дрехи и мебели – как да организираме съхранение в малък апартамент:

Поддържането на нещата в малък апартамент е цяла наука. И днес подготвихме още един полезен урок за нашите читатели. Неговата тема: Как да организираме съхранение в малък апартамент: Събиране на стари дрехи и мебели

Организирането на удобно съхранение на нещата в малък апартамент е доста трудно. Ето защо има случаи, когато се оказва, че хората, които се оплакват от липсата на място, просто не успяват да я използват компетентно. Има начин да потърсите фирма за събиране на стари дрехи и мебели или да опитате сами тези организационни трикове. За почистване на мазета и тавани, намерете фирма на телефон: http://kamion.bg/pochistvane-na-mazeta-i-tavani-088-700-4000.

  1. Стените могат да се използват и за съхраняване на нещата. И не става въпрос само за библиотеки. Големи предмети като велосипеди или музикални инструменти могат да бъдат складирани по стените. За целта достатъчно е само да се инсталира надеждна система за закрепване.
  2. Използвайте кошници, когато е възможно

Плетените кошници не само помагат да се организират нещата, но и изглеждат много стилни. Те могат да се използват навсякъде и за съхранение на всичко. Освен това, за разлика от рафтовете и чекмеджетата, кошчетата са мобилни, при това в екологичен стил.

  1. Поддържането на отворени рафтове не е много удобно поради три причини: трудно да се избегне объркване, изчезвайки елементите и неприкосновеността на личния живот е трудно да се получи от задния ред, а за оптимизирането с помощта на импровизирани разделители: кутии и плетени кошници всичко може да се съхрани по-лесно и по-удобно.
  2. Няма значение дали имате голяма библиотека или не. Можете да използвате лавиците за съхраняване на различни неща и ще изглежда много по-хармонично.
  3. Ако вашите шкафове са неоправдано високи или твърде дълбоки, можете да ги оптимизирате, като използвате допълнителни рафтове, монтирани директно върху вратата. Тези начини за съхраняване ще направят използването на мебелни по-удобни и няма да позволят пространството вътре в шкафовете да се движи.
  4. Използвайте висящи джобове за обувки не само по предназначение. Окачени джобове за обувки са истинска находка за съхраняване на всякакви малки неща. Те могат да бъдат окачени на вътрешната врата на шкафа или само на стената в банята. В такива джобове е много удобно да се съхраняват домакински химикали, чорапи и бельо, аксесоари за баня, инструменти и много други.
  5. Инсталирайте рафтове в монтирани директно под душата, елиминирайте необходимостта да поставяте бутилките на шампоани, балсами и гелове в един шкаф. Така ще имате повече място за съхранение на други аксесоари.
  6. Всички знаем как са създадени разхвърляни вестници и списания, случайно оставени на масичката за кафе, после на дивана, после на пода в банята. Но всички тези печатни продукти могат удобно да се съхраняват, да речем, в сушилня. Това, между другото, е полезно в детската стая, за съхраняване на тънки книги и пъзели.
  7. Тигани и други кухненски прибори, винаги трябва да са близо до вас, но най-добре да не се пазят в шкафовете, а на стената. Удобна вертикална система за съхранение може лесно да бъде разположена на най-полезните за целта места.
  8. Използвайте контейнери, кутии или куфари, за да съхранявате неща под леглото.

Ако леглото ви не е снабдено с чекмеджета, това не е извинение за изключване на пространството под леглото от общата организационна система. За да избегнете объркване, използвайте за съхранение кутии, пластмасови контейнери или стари куфари. Те могат да бъдат полезни за прибиране на спално бельо, сезонни обувки и други „съкровища“.

Правилното съхранение на нещата в малък апартамент може неочаквано да ви разкрие потенциала на скромното пространство. Разбира се, винаги можете да намерите това, което да запълни шкафове и маси, но ако сортира елементите и се отървете от ненужните предмети правилно, може да се окаже, че разполагате с достатъчно място. Не се колебайте и да потърсите фирма за събиране на стари дрехи и мебели.