избор на матрак

Изборът на матрак. Колко често трябва да се замени матрака

Да спиш като бебе, не всеки е способен. Основни виновници са безсънните нощи често се оказват нашите четириноги приятели в леглото. Или по-скоро, матраци, защото те определят както комфорта и удобството за нас, така и сънят от тед.

Чрез съня, ние възстановяваме физическата и психическата си сила, можем да привлечем енергия за следващия ден. Качеството на съня се отразява не само на живота ни, но и в леглото.

Носталгично за детството, ние често с умиление си спомняме, колко хубаво беше да се търкаляме в пухеното легло на баба и да се чувстваме като облак. Въпреки това, за дълго време всички знаем, че сънят на един мек матрак доставя повече вреда, отколкото полза. На първо място, това е вредно за гръбнака, а хигиената е не по-малко важна. По матрака се събират много остатъци от животински произход, които могат да причинят алергии и дори астма.

Дунапренени матраци и тези от памук също имат недостатъци в много отношения, защото те не могат да дадат необходимата подкрепа. Затова напоследък стана много популярно използването на така наречените ортопедични матраци за дълбок сън, матраци нани.

Матраците с ортопедични свойства са от различни видове:

Пружина и дюшеци, обикновено дават средно твърдо ниво и могат да бъдат направени от синтетични материали: пяна, синтетичен латекс. Матраците, изработени от естествен латекс са по-меки.

На твърдия матрак се препоръчва за хора в различни ортопедични проблеми, тези, които имат болки в гърба трябва да се откажат от по-мекия модел. Повечето матраци (независимо от това дали е налице многослойната форма са с меки слоеве, редуващи се с по-твърд.

Матраци с пружинни са отдавна отживелица. Те бяха създадени през 1870 г. във Франция. Оттогава проектирането им се подобрява от година на година. Евтините матраци с пружини състоят от блокови изтъкани заедно нишки. Най-големият им недостатък е, че създават скърцащ шум, които руши спокойният сън.

Ако моделът е оборудван с независими пружини, този дизайн позволява на матрака да се свива под различни части на тялото по различен начин и също прави тези модели почти безшумен.

Матрак с независими пружини с малък диаметър (650 – 100 пружини на квадратен метър), често наричан анатомичен като има способността да възпроизвежда всяка контура на тялото и, съответно, по-добро разпределяне на налягането.

Смята се, че матраците, трябва да се сменят най-малко веднъж на всеки пет години. За без пружини модели, тази препоръка е валиден. Тъй като с течение на времето те се притискат. Висококачественият матрак ще продължи да служи вярно най-малко два пъти по-дълго. Вижте повече от намаления на матраци.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *